Raggmunk med fläsk

282
40
Raggmunk med fläsk

Kvällens middag är en underbart god husmansrätt där smaker och texturer möts. Raggmunkarna steks tills de är gyllenbruna och lagom krispiga och serveras med vackra orangea morotsstavar och knaperstekt bogfläsk. Pricken över i:et är den sötsyrliga lingonsylten som lyfter rätten ytterligare. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017

Raggmunk med fläsk

Ingredienser

4 portioner

Raggmunk

2 dl
vetemjöl
4 dl
mjölk
2
ägg
1/2 tsk
salt
900 g
fast potatis
2 msk
smör eller margarin
3
morötter
400 g
skivat rimmat bogfläsk
1 tsk
smör eller margarin

Till servering

lingonsylt

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjölalternativ.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

282

Kommentarer

Lena

2021-05-22

Otroligt gott

Jonas

2021-04-15

För mycket veganskt och vegetarisk

Kristina

2021-04-02

Supergott, populärt för alla tre generationer vi hade på middag:)

Näringsvärde per portion

Energi 3229 KJ / 772 kCal
Fett 42.6 g
Salt 3.85 g
Kolhydrater 69.4 g
Protein 24.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept