Kvällens middag är en underbart god husmansrätt där smaker och texturer möts. Raggmunkarna steks tills de är gyllenbruna och lagom krispiga och serveras med vackra orangea morotsstavar och knaperstekt bogfläsk. Pricken över i:et är den sötsyrliga lingonsylten som lyfter rätten ytterligare. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjölalternativ.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vivianne, För att hålla "raggorna" varma medan du steker färdigt. Det tar ganska lång tid att steka....
Sven
2023-03-06Detta recept ger perfekta raggmunkar bara man tar mer salt. Till 6 portioner tog jag 1,5 tsk salt. River potatisen på grova sidan på rivjärnet och kramar ur vätskan med hjälp av en potatispress, blir superbra.
Jenny
2023-03-04Varför ska man sätta på ugnen när man inte ska använda den??? Växjöbon
Vivianne
2023-03-02