Raggmunk med flÀsk

KvÀllens middag Àr en underbart god husmansrÀtt dÀr smaker och texturer möts. Raggmunkarna steks tills de Àr gyllenbruna och lagom krispiga och serveras med knaperstekt flÀsk och sötsyrlig lingonsylt som lyfter rÀtten ytterligare. Smaklig mÄltid!
Ett recept frÄn:
Buffé nr 10, 2023

Gör sÄ hÀr
Har du lagat receptet?
NÀringsvÀrde per portion
Energi3229 KJ / 772 kCal
Fett42.6 g
Salt3.85 g
Kolhydrater69.4 g
Protein24.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du Ă€ter kan göra stor skillnad, inte bara för dig sjĂ€lv, utan Ă€ven för miljön och klimatet. Inspireras av vĂ„ra klimatguidade recept som hjĂ€lper dig att minska klimatpĂ„verkan â utan att för den skull minska pĂ„ matglĂ€djen.
Kommentarer
112 stLÀttlÀst, o gott
Eivor
VÀldigt stora portioner! Jag gjorde halv sats och det rÀckte gott och vÀl till 3 personer.
Anette
Bra recept, men tillagningstiden Àr lite optimistisk. Tar lÀngre om man ska grÀdda och steka allt.
Annika
Varför ska jag stÀlla ugnen pÄ 125 grader?
Kerstin
Hej Kerstin! Ugnen anvÀnds för att hÄlla flÀsket och raggmunken varm under stekningen. Det tar ju en stund att steka allting. HÀlsningar Niclas
ICA-köket
Brukar piffa till raggmunkarna med riven parmesan, finhackad rödlök och lite chiliflakes
Charlotte
10/10!
Anna
Mumsigt smakar som barndom!
Ingela
Tack sĂ„ jĂ€ttemycket gott palce lizaÄ đ€đ»â€ïž
Krzysztof
Otroligt lÀtt och bra recept
Lukas
Blev jÀttegott precis som en raggmunk ska smaka.
Eva