Raggmunk med lingonäpple
Raggmunk - en enkel och välsmakande klassiker! De rårivna potatisarna som du steker till gyllenbruna plättar avnjuts bäst tillsammans med något syrligt. Denna variant bjuder mumsiga lingonäpplen - rivna gröna äpplena som du blandar tillsammans med lingonsylt. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2024
Ingredienser
4 portioner
Raggmunk
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1/2 tsk salt
900 g fast potatis
3 msk smör eller olja
Tillbehör
2 gröna äpplen
1 dl lingonsylt
3 morötter
250 g cottage cheese
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2424 KJ / 578 kCal
Fett18 g
Salt1.7 g
Kolhydrater78 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Absolut finriva enligt tipset före mig! De behöver dock stekas ganska länge för att verkligen vara igenom (10-15 min), eller en längre tid i ugnen. Men supergott, och äpple+lingonen var en oväntad hit!
Maylie
2024-11-04Jättebra recept. Tog rårörda lingon o vitkål i salladen förutom äpplen o morötter
Louise
2024-10-15Grovriv inte! Det blir inga raggmunkar av dem. Finriv hellre. Jag brukar finriva i vanliga fall men det står grovriv och det blev ingen bra
Maria
2023-10-31