Raggpannkaka med fläsk och päronsalsa
Raggpannkaka med fläsk och päronsalsa är en maträtt som många barn gillar och med den sötsyrliga och fräscha päronsalsan är det en rätt även för er vuxna. Servera den med en gurk- och morotssallad så har du en fullständig och trevlig middag!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2011
Ingredienser
4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk (gärna 3 %)
4 ägg
1 tsk salt
800 g fast potatis
400 g rimmat stekfläsk i skivor
1 msk smör eller margarin
Päronsalsa
3 päron
1/2 dl pressad citronjuice
1/2 dl strösocker
1/2 tsk torkad timjan
1 msk finhackad färsk ingefära
Till servering
ca 200 g rivna morötter
1/2 gurka i stavar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Oj, vad vi var skeptiska till detta receptet först! Vi blev dock glatt överraskade. Raggpannkakan blev ganska god och i kombination med smakerna från fläsk och päron blev det riktigt bra. Det enda som var synd var att det var lite väl mycket fett på vårt fläsk, men det blir ju så ibland!
Malin
2011-09-16