Raggpannkaka med fläsk och päronsalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Raggpannkaka med fläsk och päronsalsa

Raggpannkaka med fläsk och päronsalsa är en maträtt som många barn gillar och med den sötsyrliga och fräscha päronsalsan är det en rätt även för er vuxna. Servera den med en gurk- och morotssallad så har du en fullständig och trevlig middag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa ihop mjöl, hälften av mjölken och salt till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Vispa slätt.
  3. Skala potatisen och riv den fint. Blanda ner i smeten och häll den i en långpanna med bakplåtspapper. Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter. Gör resten under tiden.
  4. Päronsalsa: Skala, kärna ur och skär päronen i små bitar. Blanda citronjuice, socker, timjan och ingefära i en kastrull. Tillsätt frukten. Koka upp och låt koka ca 5 minuter. Låt svalna.
  5. Stek fläsket i matfettet i en stekpanna. Låt rinna på hushållspapper.
  6. Till servering: Servera raggpannkakan med stekt fläsk, päronsalsa, rivna morötter och gurkstavar.

Tips

Päronsalsan passar även till lagrad hårdost eller en bit ädelost. Barnknepet: Häll av vätskan från päronsalsan och mixa till ett slätt mos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk (gärna 3 %)
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 800 g fast potatis
  • 400 g rimmat stekfläsk i skivor
  • 1 msk smör eller margarin
Päronsalsa
  • 3 päron
  • 1/2 dl pressad citronjuice
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
Till servering
  • ca 200 g rivna morötter
  • 1/2 gurka i stavar
Lägg till i inköpslistan