Raggpannkaka med fläsk och päronsalsa

8
1
Raggpannkaka med fläsk och päronsalsa

Raggpannkaka med fläsk och päronsalsa är en maträtt som många barn gillar och med den sötsyrliga och fräscha päronsalsan är det en rätt även för er vuxna. Servera den med en gurk- och morotssallad så har du en fullständig och trevlig middag!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2011

Raggpannkaka med fläsk och päronsalsa

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk (gärna 3 %)
4 ägg
1 tsk salt
800 g fast potatis
400 g rimmat stekfläsk i skivor
1 msk smör eller margarin

Päronsalsa

3 päron
1/2 dl pressad citronjuice
1/2 dl strösocker
1/2 tsk torkad timjan
1 msk finhackad färsk ingefära

Till servering

ca 200 g rivna morötter
1/2 gurka i stavar

Gör så här

Tips

Päronsalsan passar även till lagrad hårdost eller en bit ädelost. Barnknepet: Häll av vätskan från päronsalsan och mixa till ett slätt mos.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Malin

2011-09-16

Oj, vad vi var skeptiska till detta receptet först! Vi blev dock glatt överraskade. Raggpannkakan blev ganska god och i kombination med smakerna från fläsk och päron blev det riktigt bra. Det enda som var synd var att det var lite väl mycket fett på vårt fläsk, men det blir ju så ibland!