Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Raggmunk med fläsk

Raggmunk med fläsk är en äkta klassiker som passar hela familjen. Gör raggmunkarna av potatis, mjöl, mjölk, ägg och salt och stek dem gyllenbruna i lite matfett. Servera med knaperstekt fläsk, snabbrörda lingon och morötter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C och sätt in en plåt.
  2. Häll lingon och socker i en kastrull och sätt på svag värme. Vänd försiktigt runt då och då till sockret löst sig. Låt det inte koka. Låt svalna något.
  3. Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, ägget och salt.
  4. Skala och riv potatisen grovt. Vänd ner den i smeten. Stek tunna raggmunkar i omgångar i en stekpanna i matfettet.
  5. Håll raggmunkarna varma i ugnen på plåten.
  6. Skala och skär morötterna i stavar.
  7. Stek fläsket och servera med raggmunkar, snabbrörda lingon och morötter.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g lingon
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 900 g potatis
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 morötter
  • ca 300 g skivat fläsk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3415 kJ / 817 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer