Rädiskimchi med kyckling och sesam
Rädiskimchi med kyckling och sesam är en utsökt rätt med saftiga kycklingbitar i marinad toppat med sesamfrön! Rädiskimchin, av rädisor, salladskål, rödlök, soja, lime och sambal oelek, är mycket smakrik och dess lite sötsyrliga smak passar perfekt ihop med den läckra kycklingen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 msk sesamfrö
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olja
2 msk flytande honung
3 msk japansk soja
salt
peppar
1 dl vatten
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
Rädiskimchi
1 knippe rädisor
ca 200 g salladskål
1 rödlök
1 lime
1 msk japansk soja
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2111 KJ / 504 kCal
Fett11 g
Salt5 g
Kolhydrater63 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer