Bi Bim Bap med kimchi och räkor
Den koreanska risrätten ”Bi Bim Bap” serveras i en skål med ris toppat med olika tillbehör. På toppen ligger ett stekt ägg. Rätten serveras vackert upplagd men rörs sedan ihop i portionsskålen så att den krämiga äggulan blandas in i hela rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2012
Ingredienser
4 portioner
1 kg frysta räkor med skal
1/2 gurka
1 1/2 msk ättiksprit
2 msk strösocker
3 msk vatten
4 port ris
1 förp böngroddar (à ca 280 g)
65 g färsk bladspenat
1 tsk olja
1 tsk salt
3 salladslökar
4 ägg
1 msk olja
japansk soja till servering
Kimchi
1/2 salladskål
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk riven ingefära
1 spansk peppar (chili)
1/2 tsk olja
1/2 dl kokhett vatten
1 tsk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1765 KJ / 422 kCal
Fett11.5 g
Kolhydrater57.9 g
Protein19 g
Kommentarer