Bi Bim Bap med kimchi och räkor

Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat
0
Bi Bim Bap med kimchi och räkor

Den koreanska risrätten ”Bi Bim Bap” serveras i en skål med ris toppat med olika tillbehör. På toppen ligger ett stekt ägg. Rätten serveras vackert upplagd men rörs sedan ihop i portionsskålen så att den krämiga äggulan blandas in i hela rätten.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2012

Bi Bim Bap med kimchi och räkor

Ingredienser

4 portioner
1 kg  frysta räkor med skal
1/2   gurka
1 1/2 msk  ättiksprit
2 msk  strösocker
3 msk  vatten
4   port ris
1   förp böngroddar (à ca 280 g)
65 g  färsk bladspenat
1 tsk  olja
1 tsk  salt
3   salladslökar
4   ägg
1 msk  olja
japansk soja till servering

Kimchi

1/2   salladskål
1   vitlöksklyfta
1 msk  färsk riven ingefära
1   spansk peppar (chili)
1/2 tsk  olja
1/2 dl  kokhett vatten
1 tsk  strösocker
1 msk  vitvinsvinäger
1 msk  tomatpuré
1 tsk  salt

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: Uteslut äggen och öka ev mängden räkor.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1765 KJ / 422 kCal
Fett11.5 g
Kolhydrater57.9 g
Protein19 g

Testa liknande recept

Bi Bim Bap med räkor
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koreansk rissallad med gurka och ägg
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koreansk auberginesallad
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreansk kyckling med mandusås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kimchi
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bibimbap med svamp
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga