Quornwrap med kikärtsdipp och salsa
Smarriga wraps med quorn, kryddig kikärtsdipp och stark tomatsalsa. Snabbt, enkelt och gott. Fyll dina wraps, rulla ihop dem och servera i höga dricksglas. Toppa med färsk koriander.
Ingredienser
4 portioner
1 paket frysta quornbitar (à 300 g, ej panerade)
1 burk kikärtor (à 400 g)
2 dl minifraiche (5%)
1 tsk finhackad vitlök
1 dl grovhackad koriander
2 krm spiskummin
1 tsk citronjuice
4 stora mjuka vetetortillas
1 liten röd lök
1 kruka romansallad
olja
2 dl tomatsalsa
Gör så här
I näringsberäkningen ingår inte den föreslagna desserten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1674.4 KJ / 399.3 kCal
Fett16.8 g
Salt2.05 g
Kolhydrater35.8 g
Protein20.9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Rätten i helhet blev god men jag var tvungen att krydda dippen extra med örtsalt, vitpeppar och citronpeppar för att den skulle smaka något.
Linda
2003-05-14Wrapsen goda, men dippen blev ganska smaklös tyvärr. Lite mer kryddor skulle inte skada!
Karin
2003-03-16