Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Quornsauté med kantareller och syltlök

Quornsauté med kantareller och syltlök är en höstigt härlig och helvegetarisk middagsrätt. Fräs på quornbitar med vitlök, kantareller, syltlök och haricots verts i olivolja och servera med klibbigt jasminris.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek quornbitarna tills de fått fin färg runt om.
  3. Skala och grovhacka vitlöken. Tillsätt vitlök, kantareller, syltlök och bönor och låt allt fräsa tillsammans i 2-3 minuter. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
  4. Grovhacka persiljan och vänd ner den. Lägg upp på tallrikar och servera med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).

Tips

Servera gärna med smaksatt matlagningsyoghurt. Blanda 2 dl matlagningsyoghurt med 2-3 msk söt och stark senap eller 1-2 msk riven pepparrot och 1 msk flytande honung. Receptet är avsett för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port jasminris
  • 1 påse quornbitar (ej panerade, à 300 g)
  • ca 2 msk olivolja att steka i
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar avrunna kantareller (à 110 g)
  • 1 dl avrunnen syltlök
  • 1 paket frysta och tinade haricots verts (à 250 g)
  • salt och peppar
  • 1 kruka kruspersilja
Lägg till i inköpslistan