Quornsauté med kantareller och syltlök
Quornsauté med kantareller och syltlök är en höstigt härlig och helvegetarisk middagsrätt. Fräs på quornbitar med vitlök, kantareller, syltlök och haricots verts i olivolja och servera med klibbigt jasminris.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001
Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris
1 påse quornbitar (ej panerade, à 300 g)
ca 2 msk olivolja att steka i
2 vitlöksklyftor
2 burkar avrunna kantareller (à 110 g)
1 dl avrunnen syltlök
1 paket frysta och tinade haricots verts (bönor) (à 250 g)
salt och peppar
1 kruka kruspersilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).
Gör så här
Tips
Servera gärna med smaksatt matlagningsyoghurt. Blanda 2 dl matlagningsyoghurt med 2-3 msk söt och stark senap eller 1-2 msk riven pepparrot och 1 msk flytande honung. Receptet är avsett för 4 port.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ja smakar väl bra, men i allra simplaste laget för att ens få kallas "recept" tycker jag.
Karin
2004-06-05