Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Quorn med skogssvamp och spenat

Quorn med skogssvamp och spenat är en snabblagad, vegetarisk, rätt. Förutom färsk svamp, quorn och spenat så innehåller detta recept även matlagningsgrädde med smak av skogssvamp. Servera din quornpanna med buljongkokt fullkornsris och tomatsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär svampen i grova bitar.
  2. Stek quorn och svamp i oljan ca 5 minuter. Tillsätt matlagningsgrädden och koka på svag värme ca 5 minuter.
  3. Skölj spenaten och låt den rinna av. Krydda med salt och peppar. Vänd ner spenaten.
  4. Servera quornpannan med buljongkokt fullkornsris och tomatsallad.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på quorn (kan innehålla gluten och ägg) och matlagningsgrädden med smak av skogssvamp. I övrigt är rätten fri från gluten.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Att avsluta med färsk frukt är gott och fräscht. Ställ fram ett fat med hela frukter och ett par knivar, så kan alla skära sina egna bitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g färsk svamp
  • 300 g quornbitar
  • 1 msk olivolja
  • 310 g matlagningsgrädde med smak av skogssvamp (skogssvamppanna)
  • 70 g färsk spenat
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1045 kJ / 250 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept