Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Quornpanna med paprika

Quornpanna med paprika är en tilltalande vegetarisk middag med quorn, paprikor och purjolök som bas. Quornpannan får en skön krämighet när du tillsätter grädde och sting i smaken med peppar och senap som smaksättare. Servera med långkornigt ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
  2. Fräs purjo och paprika i olja några minuter. Tillsätt quornbitarna och låt fräsa med.
  3. Häll över laga lätt grädden och krydda med salt, peppar och gärna senap. Servera quornpannan med ris, en blandad sallad och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).

Tips

Strö gärna finhackade örter över quornpannan t ex basilika, persilja eller oregano.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl långkornigt ris
  • 2 purjolökar
  • 3 paprikor gärna i flera färger
  • 2 msk olja
  • 1 påse djupfrysta quornbitar (à 300 g)
  • 2 1/2 dl laga lätt grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk senap
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2252 kJ / 540 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB