Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Höstrisotto med quorn

Skön risotto med höstiga smaker. Avorioris, quorn, svamp, vin, svampbuljong och riven parmesanost bildar en krämig och lyxig risotto. Lätt att tillaga. Servera risotton med sallad och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka avorioriset enligt anvisning på paketet, på svag värme med vattnet och svampbuljongtärningarna. Rör regelbundet och späd med mer vatten om det börjar bli torrt.
  2. Fräs quornbitarna, svampen, löken och vitlöksklyftorna i smör.
  3. Smaksätt med timjan, salt och svartpeppar.
  4. Blanda ner svampfrästet i riset när det är några minuter kvar att koka.
  5. Späd med vinet och vänd ner parmesanosten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quorn (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten). Rätten i övrigt innehåller mjölkprotein. 
Gör glutenfri: byt ut quorn mot mer svamp.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett
Gör äggfri: byt ut quorn mot mer svamp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl avorioris
  • 6 1/2 dl vatten
  • 2 svampbuljongtärning
  • 300 g quornbitar
  • smör
  • 2 dl förvälld valfri svamp
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grovt riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer