Höstrisotto med quorn

16
1
Höstrisotto med quorn

Skön risotto med höstiga smaker. Avorioris, quorn, svamp, vin, svampbuljong och riven parmesanost bildar en krämig och lyxig risotto. Lätt att tillaga. Servera risotton med sallad och bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Höstrisotto med quorn

Ingredienser

4 portioner
3 dl avorioris
6 - 6 1/2 dl vatten
2 svampbuljongtärning
300 g quornbitar
smör
2 dl förvälld valfri svamp
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl vitt vin
2 dl grovt riven parmesan

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quorn (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten). Rätten i övrigt innehåller mjölkprotein. 
Gör glutenfri: byt ut quorn mot mer svamp.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett
Gör äggfri: byt ut quorn mot mer svamp.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Peter

2007-10-28

Det är helt otroligt god risotto, enkel och det går snabbt att göra den. Jag bytte ut quorn till kyckling, smakade helt perfekt. Den passar även att äta kall så den är bra till utflyckter också.