Höstrisotto med quorn
Skön risotto med höstiga smaker. Avorioris, quorn, svamp, vin, svampbuljong och riven parmesanost bildar en krämig och lyxig risotto. Lätt att tillaga. Servera risotton med sallad och bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
4 portioner
3 dl avorioris
6 - 6 1/2 dl vatten
2 svampbuljongtärning
300 g quornbitar
smör
2 dl förvälld valfri svamp
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl vitt vin
2 dl grovt riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det är helt otroligt god risotto, enkel och det går snabbt att göra den. Jag bytte ut quorn till kyckling, smakade helt perfekt. Den passar även att äta kall så den är bra till utflyckter också.
Peter
2007-10-28