Apelsincurry med quorn | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsincurry med quorn

En enkel och god vegetarisk rätt med kryddiga smaker. Laga till en curry med smak av apelsin, blanda i quorn och servera tillsammans med ris eller quinoa. Supersmarrigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Fräs lök och curry försiktigt i olja ca 3 minuter. Tillsätt quornbitarna och låt steka med 4-5 minuter. Tillsätt apelsinjuice och koka i ca 5 minuter.
  2. Rör ut mjölet i yoghurten och blanda i grytan. Lägg ner grönsakerna och låt småkoka i 2-3 minuter. Smaka av med soja, salt och svartpeppar. Servera gärna med quinoa.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med majsstärkelse, Maizena. Quornbitar är fria från gluten, men gluten hanteras i produktionsanläggningen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 tsk curry
  • 1 msk rapsolja
  • 1 påse frysta quornbitar (à 300 g)
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl matyoghurt (8%)
  • 400 g frysta, tinade blandade grönsaker t ex ärter/ blomkål/ brytbönor/ morot
  • 1 tsk soja (kinesisk)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1003 kJ / 240 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept