Quornwrap med kikärtsdipp och salsa

Smarriga wraps med quorn, kryddig kikärtsdipp och stark tomatsalsa. Snabbt, enkelt och gott. Fyll dina wraps, rulla ihop dem och servera i höga dricksglas. Toppa med färsk koriander.

Ingredienser
4 portioner
1 paket frysta quornbitar (à 300 g, ej panerade)
1 burk kikärtor (à 400 g)
2 dl minifraiche (5%)
1 tsk finhackad vitlök
1 dl grovhackad koriander
2 krm spiskummin
1 tsk citronjuice
4 stora mjuka vetetortillas
1 liten röd lök
1 kruka romansallad
olja
2 dl tomatsalsa
Gör så här
I näringsberäkningen ingår inte den föreslagna desserten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1674.4 KJ / 399.3 kCal
Fett16.8 g
Salt2.05 g
Kolhydrater35.8 g
Protein20.9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stRätten i helhet blev god men jag var tvungen att krydda dippen extra med örtsalt, vitpeppar och citronpeppar för att den skulle smaka något.
Linda
Wrapsen goda, men dippen blev ganska smaklös tyvärr. Lite mer kryddor skulle inte skada!
Karin