Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Quornwok med nötter och chilisås

Quornwok med nötter och chilisås är en härlig vegetarisk wok av quorn, tomater, cashewnötter och chili. Tack vare sitt enkla och lättlagade recept är quornwoken en perfekt vardagsmiddag.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär tomaterna i grova tärningar.
  2. Skär savoykålsblad (skär bort den grova stammen) i strimlor.
  3. Finhacka vitlöksklyfta. Stek eller woka tinade quornbitar (ej panerade) med olja i 3-4 minuter eller tills de fått fin färg. Lägg i grönsakerna samt cashewnötter och låt steka med i ett par minuter.
  4. Rör ihop sweet chilisås, vatten, konc grönsaksfond och japansk soja. Häll detta över woken och låt koka ihop i ca 1 minut. Salta och peppra. Servera med nudlar eller ris.

För alla

Obs! Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).

Ingredienser

  • 2 tomater
  • 10 savoykålsblad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 påse tinade quornbitar (ej panerade)
  • 2 msk olja
  • 1 dl cashewnötter
  • 1/2 sweet chilisås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk konc grönsaksfond
  • 1 msk japansk soja
  • nudlar eller ris
Lägg till i inköpslistan