Quorngryta med curry och kokosmjölk
Låt denna mustiga quorngryta värma dig en kylig höstdag! Smakerna från bland annat curry, kokosmjölk, vitlök och chili gör grytan smakrik och intensiv. Servera grytan med mumsigt naanbröd och middagen är komplett!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
4 portioner
1 påse fryst quornfärs (à 300 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
ca 1 1/2 msk röd currypaste
2 msk olja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk konc grönsaksfond
1 burk kikärtor (à 400 g)
1/2 blomkålshuvud (à 700 g)
1/2 tsk salt
1 dl hackade salta jordnötter
1 kruka koriander
1 lime i klyftor
naanbröd eller ris till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. ris.
Energi3479 KJ / 831 kCal
Fett43 g
Salt2 g
Kolhydrater75 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och riktigt gott!! Vi värmer tortillabröd penslade med vitlökssmör och har till. Supergott!
Sara
2024-01-13Lättlagat, gott
Gunilla
2021-10-05Väldigt goda smaker. Lite mer av allt och framförallt mer vätska så är den fulländad.
Andreas
2021-09-07