Quorngryta med curry och kokosmjölk

58
14
Quorngryta med curry och kokosmjölk

Låt denna mustiga quorngryta värma dig en kylig höstdag! Smakerna från bland annat curry, kokosmjölk, vitlök och chili gör grytan smakrik och intensiv. Servera grytan med mumsigt naanbröd och middagen är komplett!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Quorngryta med curry och kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
1 påse fryst quornfärs (à 300 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
ca 1 1/2 msk röd currypaste
2 msk olja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk konc grönsaksfond
1 burk kikärtor (à 400 g)
1/2 blomkålshuvud (à 700 g)
1/2 tsk salt
1 dl hackade salta jordnötter
1 kruka koriander
1 lime i klyftor
naanbröd eller ris till servering

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: läs innehållsdeklarationen på quornfärsen och byt ev till nötfärs och välj ris till.
Gör laktosfri: läs innehållsdeklarationen på quornfärsen och fonden.
Gör mjölkproteinfri: läs innehållsdeklarationen på quornfärsen och fonden.

Näringsberäkningen är inkl. ris.

Gör så här

Tips

Grytan går förstås lika bra att göra med vanlig nötfärs i stället för quorn om man vill.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Gunilla

2021-10-05

Lättlagat, gott

Andreas

2021-09-07

Väldigt goda smaker. Lite mer av allt och framförallt mer vätska så är den fulländad.

Camilla

2020-10-21

Supergott och omtyckt av alla i familjen! Kommer göra den rätt fler gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 3479 KJ / 831 kCal
Fett 43 g
Salt 2 g
Kolhydrater 75 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden