Spagetti med quornsås
Spaghetti med sås på quornfärs och morötter är en jättegod pastarätt som du snabbt kokar ihop till middag. Med frästa, rivna morötter i färsen av quorn får du en saftighet som tillsammans med pastasåsen och lite parmesan skapar en härlig måltid.
Ingredienser
4 portioner
280 g spaghetti
3 - 4 morötter
1 påse djupfryst quornfärs (à 300 g)
1 burk pastasås med oliver (à 420 g)
1 dl vatten
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1849 KJ / 442 kCal
Fett8 g
Salt2.96 g
Kolhydrater64 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Om man gör sin egen pastasås, blir det medelsvårt. Då blir det också godare och billigare. Men inte särskilt svårt att fräsa upp lök och hälla i tomater, tomatpuré och kryddor för att få ihop en god sås precis...
Anders
2008-01-27jättebra för mig som vill äta lite mer vegetariskt. Jag anser att detta i högsta grad är vegmat eftersom det inte är kött i.
Anna
2007-11-26Förstår inte varför "alla" envisas med att kalla quorn vegetariskt när det innehåller ägg. Ovovegetariskt hade väl varit bättre. Sen finns det ju dom som inte tål ägg.
Marie
2006-02-16