Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillade quornbiffar med hetta

Quorn är ett gott alternativ för dig som inte äter kött. Testa att laga till biffar av quorn och grilla dem i ugn eller på vanlig grill. Smaken av sambal oelek i biffarna gör att det blir lite extra sting och smak!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvtina färsen.
  2. Blanda färsen med ägg, färskost, potatismjöl, sambal oelek och salt. Forma färsen till små biffar. Pensla dem med olja. Grilla biffarna ca 4 min per sida.
  3. Servera de nygrillade quornbiffarna med couscous eller ris, sallad och en klick matyoghurt eller i pitabröd med strimlad sallad, tomater, rödlök och feferoni.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst quornfärs (à 300 g)
  • 1 ägg
  • 100 g naturell färskost
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja till pensling
Ev till servering
  • couscous eller ris
  • sallad
  • matyoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2339 kJ / 560 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept