UNDER 45 MIN | Medel

Quesadilla med bönröra, coleslaw och majskolv

Krispigt stekta quesadillas är en god och enkel vardagsmiddag. Vi fyller quesadillan med bönröra och ost och serverar med en variant av coleslaw, kokt majskolv och koriander. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Här sätter du ihop 3 recept till ett nytt.

  1. Bred Bönröra på ena halvan av tortillabröden och lägg osten ovanpå. Vik ihop.
  2. Dela majskolvarna i bitar och koka dem mjuka i saltat vatten.
  3. Hacka koriandern, även stjälkarna (spara hälften till garnering). Blanda koriandern med Kålsallad, Fetaostkräm och srirachasås.
  4. Stek tortillabröden i en het panna utan fett tills de har fått fin färg. Dela i kvartar.
  5. Servera quesadillan med majs och coleslaw. Strö över resten av koriandern.

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och crème fraice till fetaostkrämen.

Tips

Vill du ha extra hetta servera med Snabbpicklad chili.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/3 sats svart röra av bönor (se länk i steg 1)
  • 1/3 sats sallad av kål (se länk i steg 3)
  • 1/2 sats kräm av fetaost (se länk i steg 3)
Tillsätt
  • 8 tortillabröd (medium)
  • 150 g riven ost (t ex mozzarella eller pizzaost)
  • 4 majskolvar
  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk srirachasås