Quesadillas är en god och snabblagad middag men passar också perfekt som mingelmat! Tortillabröd som fylls med b.la. vegetarisk färs, majs, bönor, spenat och tabasco som bidrar med lite sting. Perfekt till fredagsmyset!
Ingredienser
4 portioner
1
majskolv
olivolja (till stekning)
1
paket vegetarisk färs (à 300 g)
1
vitlöksklyfta (finhackad)
5
droppar tabasco
1
burk stora vita bönor
50
g
babyspenat
salt och peppar
8
tortillabröd
Till servering
50
g
salladsblad
För alla
Rätten innehåller gluten men är fri från laktos och mjölkprotein. Gör äggfri: kontrollera innehållsförteckningen på vegetraiska färsen. Recept och bild från Hälsans kök.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
280
3 st
Kommentarer
Tor
2022-10-31
Smakar bra! Ser aptitretande ut och man kan variera innehållet med det man har till hands; och med varierande men mer spännande resultat! Använder man en en gjutjärnsgrillpanna får man också dekorativa ränder på tortilla-paketet.
Andreas
2022-05-10
Uppgradera med riven ost. En hit!
Kajsa
2017-09-05
Denna blir i sitt original vegansk. Vi äter inte veganskt och har därför "hottat upp" receptet med dels husets ostrester (t ex ca 2 dl blandad ost som blandas i smeten), samt ett ägg som blandas i för att binda smeten bättre. Detta funkar kanon och är en rätt som sticker ut som favorit i en familj på fem delvis kräsna medlemmar! (barn 9-16 år).
Vi använder för övrigt burkmajs och har också ersatt bönorna med kokta linser, röda eller gröna, röda blir bäst då de blir mosiga. Kan förkokas innan. Koka ca 1,5 dl linser i ca 15-20 minuter i lite buljong så de får smak.
Vi serverar med gräddfil/creme fraiche samt tomater, sallad efter vad vi har.
Kommentarer
Tor
2022-10-31Smakar bra! Ser aptitretande ut och man kan variera innehållet med det man har till hands; och med varierande men mer spännande resultat! Använder man en en gjutjärnsgrillpanna får man också dekorativa ränder på tortilla-paketet.
Andreas
2022-05-10Uppgradera med riven ost. En hit!
Kajsa
2017-09-05Denna blir i sitt original vegansk. Vi äter inte veganskt och har därför "hottat upp" receptet med dels husets ostrester (t ex ca 2 dl blandad ost som blandas i smeten), samt ett ägg som blandas i för att binda smeten bättre. Detta funkar kanon och är en rätt som sticker ut som favorit i en familj på fem delvis kräsna medlemmar! (barn 9-16 år). Vi använder för övrigt burkmajs och har också ersatt bönorna med kokta linser, röda eller gröna, röda blir bäst då de blir mosiga. Kan förkokas innan. Koka ca 1,5 dl linser i ca 15-20 minuter i lite buljong så de får smak. Vi serverar med gräddfil/creme fraiche samt tomater, sallad efter vad vi har.