Vegetarisk quesadillas
Quesadillas är en god och snabblagad middag men passar också perfekt som mingelmat! Tortillabröd som fylls med b.la. vegetarisk färs, majs, bönor, spenat och tabasco som bidrar med lite sting. Perfekt till fredagsmyset!
Ingredienser
4 portioner
1 majskolv
olivolja (till stekning)
1 paket vegetarisk färs (à 300 g)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
5 droppar tabasco
1 burk stora vita bönor
50 g babyspenat
salt
peppar
8 tortillabröd
Till servering
50 g salladsblad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2050 KJ / 490 kCal
Fett11 g
Salt4.06 g
Kolhydrater65 g
Protein26 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakar bra! Ser aptitretande ut och man kan variera innehållet med det man har till hands; och med varierande men mer spännande resultat! Använder man en en gjutjärnsgrillpanna får man också dekorativa ränder på tortilla-paketet.
Tor
2022-10-31Uppgradera med riven ost. En hit!
Andreas
2022-05-10Denna blir i sitt original vegansk. Vi äter inte veganskt och har därför "hottat upp" receptet med dels husets ostrester (t ex ca 2 dl blandad ost som blandas i smeten), samt ett ägg som blandas i för att binda smeten bättre. Detta funkar kanon och är en rätt som sticker ut som favorit i en familj på fem delvis kräsna medlemmar! (barn 9-16 år). Vi använder för övrigt burkmajs och har också ersatt bönorna med kokta linser, röda eller gröna, röda blir bäst då de blir mosiga. Kan förkokas innan. Koka ca 1,5 dl linser i ca 15-20 minuter i lite buljong så de får smak. Vi serverar med gräddfil/creme fraiche samt tomater, sallad efter vad vi har.
Kajsa
2017-09-05