Vegetarisk quesadillas

280
3
Vegetarisk quesadillas

Quesadillas är en god och snabblagad middag men passar också perfekt som mingelmat! Tortillabröd som fylls med b.la. vegetarisk färs, majs, bönor, spenat och tabasco som bidrar med lite sting. Perfekt till fredagsmyset!

Vegetarisk quesadillas

Ingredienser

4 portioner
1 majskolv
olivolja (till stekning)
1 paket vegetarisk färs (à 300 g)
1 vitlöksklyfta (finhackad)
5 droppar tabasco
1 burk stora vita bönor
50 g babyspenat
salt och peppar
8 tortillabröd

Till servering

50 g salladsblad

För alla

Rätten innehåller gluten men är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera innehållsförteckningen på vegetraiska färsen.
Recept och bild från Hälsans kök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

280

Kommentarer

Tor

2022-10-31

Smakar bra! Ser aptitretande ut och man kan variera innehållet med det man har till hands; och med varierande men mer spännande resultat! Använder man en en gjutjärnsgrillpanna får man också dekorativa ränder på tortilla-paketet.

Andreas

2022-05-10

Uppgradera med riven ost. En hit!

Kajsa

2017-09-05

Denna blir i sitt original vegansk. Vi äter inte veganskt och har därför "hottat upp" receptet med dels husets ostrester (t ex ca 2 dl blandad ost som blandas i smeten), samt ett ägg som blandas i för att binda smeten bättre. Detta funkar kanon och är en rätt som sticker ut som favorit i en familj på fem delvis kräsna medlemmar! (barn 9-16 år). Vi använder för övrigt burkmajs och har också ersatt bönorna med kokta linser, röda eller gröna, röda blir bäst då de blir mosiga. Kan förkokas innan. Koka ca 1,5 dl linser i ca 15-20 minuter i lite buljong så de får smak. Vi serverar med gräddfil/creme fraiche samt tomater, sallad efter vad vi har.

Näringsvärde per portion

Energi 2050 KJ / 490 kCal
Fett 11 g
Salt 406 g
Kolhydrater 65 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden