Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Smokey chipotle quesadilla

Hett tips! Det här ostiga tilltugget lagar du på nolltid. Den rökiga smaken från smokey chipotle tar en klassisk quesadilla till en helt ny nivå. Dessutom fylld med svarta bönor, majs och rödkål.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg bönorna i ett durkslag spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Strimla kålen och låt majsen rinna av.
  2. Lägg ett lager riven mozzarella på ett tortillabröd.
  3. Toppa med bönor, rödkål, majs, koriander och smokey chipotle. Lägg på ytterligare lite mozzarella och lägg det andra tortillabrödet som ett lock.
  4. Hetta upp en stekpanna. Stek quesadillan på båda sidor, på medelvärme så att den får fin färg och osten smälter.

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 2 tortillabröd
  • 2 msk kokta svarta bönor
  • 1 dl strimlad rödkål
  • 3 msk majskorn
  • 1 dl riven mozzarella
  • 1/2 dl mjukost (gärna smokey chipotle)
  • 1/2 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 303 kJ / 72 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer