Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vegotacos med bönor, rostad majs och chilihummus

Låt oss presentera nya fredagstacosen med rostad majs och bönor i tortillabröd med sallad, chilihummus och crème fraiche. En snabb och lättlagad rätt, för en enkel grönare vardag. Testa du också!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spola bönor och majs under kallt vatten i ett durkslag och låt dem rinna av.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme, lägg i majsen och vänta tills de börjar poppa och får färg. Lägg i bönorna så de bli varma. Salta och peppra.
  3. Servera direkt i tortillabröd med sallad, Chilihummus och crème fraiche.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.

Recept i samarbete med Lantmännen GoGreen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp svarta bönor eller kidneybönor (à ca 290 g)
  • 1 förp majskorn (à 280 g)
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 stora tortillabröd (på majs eller vete)
  • 200 g blandade salladsblad
  • 1 sats hummus med chili (se länk under steg 3)
  • ca 1 dl växtbaserad crème fraiche (eller vanlig crème fraiche)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1963 kJ / 469 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept