Vegotacos med bönor, rostad majs och chilihummus

11
0 Klimatsmart
Vegotacos med bönor, rostad majs och chilihummus

Låt oss presentera nya fredagstacosen med rostad majs och bönor i tortillabröd med sallad, chilihummus och crème fraiche. En snabb och lättlagad rätt, för en enkel grönare vardag. Testa du också!

Skriv ut
Vegotacos med bönor, rostad majs och chilihummus

Ingredienser

4 portioner
2
förp svarta bönor eller kidneybönor (à ca 290 g)
1
förp majskorn (à 280 g)
1 msk
olja till stekning
1 krm
salt
1 krm
peppar
4
stora tortillabröd (på majs eller vete)
200 g
blandade salladsblad
1
sats hummus med chili (se länk under steg 3)
ca 1 dl
växtbaserad crème fraiche (eller vanlig crème fraiche)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.

Recept i samarbete med Lantmännen GoGreen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1963 KJ / 469 kCal
Fett 14 g
Salt 2.49 g
Kolhydrater 58 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept