Refried beans – Svart bönröra
Refried beans, eller frijoles refritos, är en svart bönröra som görs på svarta bönor, vitlök, koriander och lime. Perfekt som bönröra till tacos, burritos, quesadillas eller wraps. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
8 portioner
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 tsk oregano
1 1/2 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1/2 tsk malen peppar (gärna ancho)
3 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1 dl vatten
salt
1 msk färskpressad limejuice
1 kruka färsk koriander
Gör så här
Söndagspreppen är ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi481 KJ / 115 kCal
Fett3 g
Salt0.8 g
Kolhydrater13 g
Protein7 g
Kommentarer
Jättegott! Hade i en liten skvätt chipotlesås också för att få lite rökig smak. Kommer bli standard till varje tacomiddag.
Anna
2024-02-10Efter alla år jag bott i Mexico har jag aldrig någonsin ätit frijoles refritos (refried beans) med spiskummin i, och här är det väldigt mycket av det i receptet. Mer texmex. Skippa det gärna helt för att få autentisk smak.
Henrik
2024-01-19Ska man steka vitlöken i fem minuter? Eller ska det vara gul lök också?
Therés
2023-05-06Hej Therés! Ingen gul lök i utan det är vitlöken som ska stekas i 5 minuter. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-05-12