Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Pyttipanna med ägg och persilja

Pyttipanna är den bästa rest-maten! Bara att slänga ihop valfria matrester och servera med ett stekt ägg. Här lagar vi pyttipanna på kyckling, rödbetor, lök och potatis. Persilja på toppen tillför smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Tärna den vitlökstekta kycklingen de rostade rödbetorna och den kokta potatis.
  2. Skala och hacka löken grovt. Hacka persiljan.
  3. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek löken på medelvärme tills den är mjuk och glansig, ca 5 min. Tillsätt kyckling, rödbetor och potatis och stek ytterligare 7–8 min tills allt är varmt. 
  4. Stek äggen i smör eller olja. Salta.
  5. Servera pytten med stekt ägg och persilja.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/4 sats vitlöksstekt kycklingbröst (se länk i steg 1)
  • 1/2 sats rostade rödbetor med rosmarin (se länk i steg 1)
  • 500 g kokt potatis
Tillsätt
  • 1 gul lök
  • 1 kruka persilja
  • smör och olja (till stekning)
  • 4 ägg
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer