Pölsa

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Pölsa

Pölsa är en klassisk maträtt som förr gjordes av det kött som blev över vid slakt. Hemgjord pölsa på nötbog och lever är dock något helt annat. Tillsammans med korngryn och kryddor blir den hemgjorda pölsan smakrik. Servera gärna med kokt potatis, stekt ägg och inlagda rödbetor.

Pölsa

Ingredienser

6 portioner
ca 700 g  nötbog
2 tsk  salt
2   morötter (à ca 150 g)
1   purjolök (à ca 150 g)
1 tsk  hela vitpepparkorn
2 tsk  torkad timjan
2   lagerblad
200 g  lever av nöt
12 dl  buljong från köttkoket
2   gula lökar
3 msk  smör
2 tsk  mejram
1 tsk  torkad timjan
1 msk  ljus sirap
nymalen vitpeppar

Till servering

kokt potatis
stekt ägg
inlagda rödbetor
färsk hackad persilja

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Näringsvärdet är beräknat utan potatis, ägg och rödbetor till servering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1190 KJ / 284 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater12 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Högrev med rotfrukter och pepparrotstillbehör
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk korvkaka
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stuvade makaroner
Betyg 3.9 av 5.
1115 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Körvel- och potatissoppa
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Korvgryta med kummin
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga