Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad sill

Ett lite annorlunda recept på sill perfekt till exempelvis påsk. Grillad sill gör du av sillfiléer, smör, knäckebröd, rödbetor, lök, tunnbröd och kokt mandelpotatis. Garnera med dill och avnjut sillsmörgåsen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C grill.
  2. Låt sillen rinna av. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Klicka på smör.
  3. Ställ in fatet mitt i ugnen tills smöret smält. Ta ut fatet och strö över smulat knäckebröd. Ställ in det igen och låt brödet få lite färg.
  4. Servera sillen med inlagda rödbetor i klyftor och finhackad rödlök. Läggs sillen dessutom på norrländskt mjukt tunnbröd tillsammans med mandelpotatis och dill så är glädjen fullständig.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 paket urvattnade sillfiléer (à ca 420 g)
  • 2 msk smör
  • 3 skivor knäckebröd
  • 3 inlagda rödbetor
  • 3 msk finhackad röd lök
  • 2 mjuka tunnbröd
  • 4 kokta mandelpotatisar
  • dill
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer