Pannbiffar med rödbeta

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
6
Pannbiffar med rödbeta

Smaksätt pannbiffarna med rödbetor för en saftigare biff. En enkel sås till pannbiffarna får du med yoghurt som du blandar med dijonsenap och honung. Servera med ugnsbakade rotfrukter eller kokt potatis.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Pannbiffar med rödbeta

Ingredienser

4 portioner
3 msk  ströbröd
1 dl  mjölk
1   gul lök
500 g  nötfärs
1 dl  finhackade inlagda rödbetor
2 msk  kapris
1   ägg
1 tsk  salt
1 krm  peppar
1 msk  smör att steka i
1   knippe färsk persilja

Dijonyoughurt

2 dl  matyoghurt
1 msk  dijonsenap
1/2 msk  honung
salt
peppar

För alla

Rätten innehåller gluten, mjölk, laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd specialströbröd utan gluten eller byt till havregryn (rent havre) alternativt en kokt mosad potatis.
Gör mjölkproteinfri: använd ströbröd utan mjölk och byt mjölken mot Solhavre eller annat mjölkfritt alternativ. Stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Skär 1 kg potatis och rotfrukter i klyftor och rosta i ugn (225°C i 40 minuter) med 2 msk olja, 1 pressad vitlöksklyfta, pressad juice och finrivet skal av 1/2 citron.

Lägg med citronhalvor i ugnen när du rostar rotfrukterna. De blir krämiga och härligt söta i smaken.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Gör på formbar vego-färs, perfekta!

Frida

2023-10-22

Blev lite förvirrad då det stod att man skulle blanda senap i färsen, senap står under raden för ingredienser till såsen. Annars supergott!!!

Heléna

2020-09-12

Hej Heléna! Ursäkta sent svar. Det ska inte vara senap i färsen, det var tryckfelsnissen som hade varit i farten. Vi ber om ursäkt för det! Receptet är nu uppdaterat. Kul att höra att du gillade biffarna i alla fall! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-09-22

Det här var supergott och inte alls svårt att göra. Men hur mycket dijonsenap ska det vara?

Camilla

2010-05-27

Näringsvärde per portion

Energi2020 KJ / 480 kCal
Fett20 g

Testa liknande recept

Parisare med stekt ägg
Betyg 3.1 av 5.
70 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannbiff med spenatyoghurt
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetor med brynt smör, pepparrot och kapris
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kaprisfisk
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetsmix
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetor med kaprisyoghurt och dill
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga