Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pytt med isterband och grönkål

En riktigt lyxig pyttipanna med något av det svenskaste vi har – isterband. Isterbandet används som italienarna gör med salsiccia, det vill säga man tar ut och fräser bara den goda färsen i korven. Hittar man inte grönkål är det gott med savojkål. Senapskräm är gott till!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Tärna potatisen. Stek den i hälften av smöret och oljan i en stor stekpanna 10–15 minuter, så att den får färg och blir lite frasig runt om.
  2. Tillsätt löken till potatisen när det återstår 5 minuter av stektiden. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.
  4. Ansa och strimla grönkålen. Lägg den i det kokande vattnet och koka ca 30 sekunder. Häll av och skölj i kallt vatten i durkslag. Låt rinna av och pressa ut vätskan ordentligt.
  5. Ta upp den stekta potatisen.
  6. Skär upp skinnet på korven och tärna färsen.
  7. Stek färsen ca 10 minuter i resten av oljan så att den blir frasig och får färg.
  8. Tillsätt den kokta grönkålen och potatisen mot slutet.
  9. Blanda gräddfil och senap till en senapskräm.
  10. Stek äggen i resterande smör.
  11. Servera pytten med stekta ägg och senapskräm.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfria isterband utan korngryn eller välj annan korv.
Gör laktosfri: Kontrollera korven. Använd laktosfri gräddfil, stek i laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera korven. Ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja), stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: Uteslut äggen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 900 g fast kokt potatis
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g färsk grönkål (eller savojkål)
  • 350 g isterband
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk skånsk senap
  • 4 ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2840 kJ / 689 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept