Pytt med isterband och grönkål
En riktigt lyxig pyttipanna med något av det svenskaste vi har – isterband. Isterbandet används som italienarna gör med salsiccia, det vill säga man tar ut och fräser bara den goda färsen i korven. Hittar man inte grönkål är det gott med savojkål. Senapskräm är gott till!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
900 g fast kokt potatis
2 msk smör
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
250 g färsk grönkål (eller savojkål)
350 g isterband
1 dl gräddfil
3 msk skånsk senap
4 ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2840 KJ / 689 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein24 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott tog salsiccia istället för isterband!
Sofia
2021-09-03Jättegott! Serverade med rödbetor istället för senapskrämen
Erika
2019-03-19