Pytt med isterband och grönkål

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
2
Pytt med isterband och grönkål

En riktigt lyxig pyttipanna med något av det svenskaste vi har – isterband. Isterbandet används som italienarna gör med salsiccia, det vill säga man tar ut och fräser bara den goda färsen i korven. Hittar man inte grönkål är det gott med savojkål. Senapskräm är gott till!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Pytt med isterband och grönkål

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
900 g  fast kokt potatis
2 msk  smör
2 msk  olja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
250 g  färsk grönkål (eller savojkål)
350 g  isterband
1 dl  gräddfil
3 msk  skånsk senap
4   ägg

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Så gott tog salsiccia istället för isterband!

Sofia

2021-09-03

Jättegott! Serverade med rödbetor istället för senapskrämen

Erika

2019-03-19

Näringsvärde per portion

Energi2840 KJ / 689 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein24 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med krämig grönkål och isterband
Betyg 3.6 av 5.
80 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med krämig grönkål och smulat isterband
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isterband med gräslöksstuvad potatis
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isterband med gräddstuvad grönsakspytt
Betyg 2.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Isterband med krämiga sockerärter
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Isterband med senapspotatispuré
Betyg 2.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga