En riktigt lyxig pyttipanna med något av det svenskaste vi har – isterband. Isterbandet används som italienarna gör med salsiccia, det vill säga man tar ut och fräser bara den goda färsen i korven. Hittar man inte grönkål är det gott med savojkål. Senapskräm är gott till!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014
Gör glutenfri: Använd glutenfria isterband utan korngryn eller välj annan korv.
Gör laktosfri: Kontrollera korven. Använd laktosfri gräddfil, stek i laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera korven. Ersätt gräddfil med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja), stek i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: Uteslut äggen.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott tog salsiccia istället för isterband!
Sofia
2021-09-03Jättegott! Serverade med rödbetor istället för senapskrämen
Erika
2019-03-19