Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Isterband med krämiga sockerärter

Potatis, isterband och sockerärtor många klassiska smaker i den här rätten. Den krämiga såsen med sockerärtorna passar perfekt till de syrliga isterbanden. Såsen gör du med matlagningsgrädde och mjölk, kryddad med senap. Stek korven, koka potatisen och sätt dig ner och njut.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Stek korvarna i oljan i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då.
  3. Blanda matlagningsgrädde och mjölken med majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar. Rör i senap eller servera den till. Lägg i sockerärtorna i såsen och låt dem bli varma.
  4. Servera korven med sockerärtorna och potatisen.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria isterband (utan korngryn).
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 4 isterband
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 200 g sockerärtor
Att ha hemma
  • 1 tsk olja
  • 1 dl mjölk
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse
  • salt
  • peppar
  • 1 msk senap (gärna skånsk)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2835 kJ / 679 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer