Pasta med krämig grönkål och isterband
Att bara använda korvfyllningen från isterbanden är ett spännande sätt att utveckla en rätt. Här får fyllningen extra smak av vitlök, grönkål och färskost som fått puttra och dra till sig smakerna i några minuter. Att använda citronskal gör att rätten får sin rätta eftersmak.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna rigatoni)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1/2 citron
600 g isterband
275 g strimlad grönkål
1 tsk smör
1 vitlöksklyfta
1 dl vatten
salt och peppar
125 g naturell färskost
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Rätten innehåller gluten.
Gör laktosfri: använd matfett och färskost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Välj mjölkproteinfri färskost.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Tips
Eftersom pasta svalnar snabbt, kan man gärna servera rätten på varma tallrikar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3287 KJ / 793 kCal
Fett46 g
Salt6 g
Kolhydrater65 g
Protein27 g
Kommentarer