Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Isterband med senapsgrönsaker

En god senapskräm blandas med nykokta grönsaker och dill oh härliga dofter uppstår. Grönsakerna serveras med nystekta isterband.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis och morötter och skär dem i klyftor. Skär blomkålen i buketter och ansa haricots vertsen.
  2. Koka potatisen och morötterna mjuka i saltat vatten. Lägg ner blomkålen när 5 minuter återstår och haricots vertsen strax innan du häller av vattnet. Lägg upp alla grönsaker i en stor skål.
  3. Dela isterbanden på längden och stek dem i oljan.
  4. Blanda gräddfil, senap och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och mycket svartpeppar. Vänd ner senapskrämen i grönsakerna. Hacka dillen och vänd ner den.
  5. Servera isterbanden med senapsgrönsakerna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på isterbanden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g potatis
  • 3 morötter
  • ca 300 g blomkål
  • 150 g haricots verts
  • 600 g isterband
  • 1 tsk olja
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk grov senap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2375 kJ / 568 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer