Pytt med isterband och grönkål

Betyg 4.1 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Pytt med isterband och grönkål

En riktigt lyxig pyttipanna med något av det svenskaste vi har – isterband. Isterbandet används som italienarna gör med salsiccia, det vill säga man tar ut och fräser bara den goda färsen i korven. Hittar man inte grönkål är det gott med savojkål. Senapskräm är gott till!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Pytt med isterband och grönkål

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
900 g fast kokt potatis
2 msk smör
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
250 g färsk grönkål (eller savojkål)
350 g isterband
1 dl gräddfil
3 msk skånsk senap
4 ägg

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Så gott tog salsiccia istället för isterband!

    Sofia

  • Jättegott! Serverade med rödbetor istället för senapskrämen

    Erika

Näringsvärde per portion

Energi2840 KJ / 689 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein24 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Isterband med stuvad potatis
    Betyg 4.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Isterband med krämiga sockerärter
    Betyg 3.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Isterband med senapspotatispuré
    Betyg 2.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad