Isterband med senapspotatispuré

I detta recept görs en härlig potatispuré med smak av senap och persilja. Purén gör du genom att koka potatisen mjuk, mosa ihop den med varm mjölk och tillsätta grovkornig senap, bladpersilja, salt och peppar. Servera senapspotatispurén tillsammans med frasiga isterband och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2015

Ingredienser
2 portioner
Senapspotatispuré
400 g mjölig potatis
1 dl mjölk
1 msk grovkornig senap
salt och peppar
1/2 kruka bladpersilja
Sallad
1 strut rädisor
100 g champinjoner
1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
1 tsk olivolja
1 tsk vinäger
Isterband
300 g isterband
1 tsk smör
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria isterband eller annan glutenfri korv.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2849 KJ / 682 kCal
Fett42 g
Salt2.21 g
Kolhydrater47 g
Protein25 g
Kommentarer
Det var helt ok. Vi hade även inlagda rödbetor till.
Karin
2020-01-19En i familjen äter inte isterband så vi fick köpa till lite frukostkorv Rätten i helhet NJA
Eva
2015-02-08