Purjolökssoppa

46
11
Purjolökssoppa

En lättlagad, mustig och krämig purjolökssoppa med smaker av grönsaksbuljong och grädde. Smaka gärna av med lite muskotnöt som ger en fin mild men aromatisk smaksättning. Servera gärna med varma halstrade mackor.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002

Purjolökssoppa

Ingredienser

4 portioner
2 stora purjolökar
2 msk smör eller margarin
5 dl vatten
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk salt
ev lite muskotnöt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.Näringsvärdet är beräknat exklusive serveringsförslaget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Christine

2021-03-09

Väldigt god! Brukar krydda mer med lite trocomare och vitlökspulver.

Kim

2021-01-24

Stabil lunchrätt 4/5

Camilla

2021-01-01

Jättegod och len i smaken. Valde att mixa den för en slät soppa.

Näringsvärde per portion

Energi 1802 KJ / 431 kCal
Fett 39 g
Salt 199 g
Kolhydrater 13 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden