Croque dijonnaise

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
3
Croque dijonnaise

Croque dijonnaise är den perfekta mackan att göra på kvällskvisten när hungern smyger sig fram. Du hackar picklesen och blandar med dijonsenap och crème fraiche. På brödet placerar du röran, skinkan, tomater och ost och låter de värmas i ugnen. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008

Croque dijonnaise

Ingredienser

4 st
10 cornichons
2 msk dijonsenap
1/2 dl crème fraiche
4 skivor vitt bröd
2 skivor rökt skinka
2 tomatskivor
2 - 4 tunna skivor gul lök
salt
peppar
torkad timjan
2 dl riven ost med smak, t ex lagrad cheddar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

2 matskedar dijonsenap på en halv deciliter creme fraiche är alldeles för starkt och tar över smaken helt och hållet. Prova med två teskedar senap istället för en mer mild smak.

Martin

2024-07-04

Första gången jag gjorde dessa fick jag mycket beröm från mina gäster. Andra gången kom jag på att jag första gången inte följt receptet riktigt. Lade på två skivor tomat och två lök på varje macka istället för den halva tomatskiva och halva lökskiva som receptet beskriver. Jfr första gången något besviken, men hyfsat god ändå. BoS

Bo

2024-03-22

Detta låter riktigt gott ska prova detta. Mona

Mona

2016-11-15

Testa liknande recept

Grillad croissant med prosciutto, cheddar och fikon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Varm tortillarulle
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Skinkskivor med varm rissallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabb frukostmacka med stekt ägg och skinka
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad croissant med ost och skinka
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mackor i våffeljärnet
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga