Croque dijonnaise
Croque dijonnaise är den perfekta mackan att göra på kvällskvisten när hungern smyger sig fram. Du hackar picklesen och blandar med dijonsenap och crème fraiche. På brödet placerar du röran, skinkan, tomater och ost och låter de värmas i ugnen. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008
Ingredienser
4 st
10 cornichons
2 msk dijonsenap
1/2 dl crème fraiche
4 skivor vitt bröd
2 skivor rökt skinka
2 tomatskivor
2 - 4 tunna skivor gul lök
salt
peppar
torkad timjan
2 dl riven ost med smak, t ex lagrad cheddar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 matskedar dijonsenap på en halv deciliter creme fraiche är alldeles för starkt och tar över smaken helt och hållet. Prova med två teskedar senap istället för en mer mild smak.
Martin
2024-07-04Första gången jag gjorde dessa fick jag mycket beröm från mina gäster. Andra gången kom jag på att jag första gången inte följt receptet riktigt. Lade på två skivor tomat och två lök på varje macka istället för den halva tomatskiva och halva lökskiva som receptet beskriver. Jfr första gången något besviken, men hyfsat god ändå. BoS
Bo
2024-03-22Detta låter riktigt gott ska prova detta. Mona
Mona
2016-11-15