Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Croque dijonnaise

Croque dijonnaise är den perfekta mackan att göra på kvällskvisten när hungern smyger sig fram. Du hackar picklesen och blandar med dijonsenap och crème fraiche. På brödet placerar du röran, skinkan, tomater och ost och låter de värmas i ugnen. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. 
  2. Hacka cornichonerna och blanda med dijonsenap och crème fraiche. Bre ut krämen på 4 skivor vitt bröd (för 4 port). 
  3. Lägg rökt skinka, tomatskivor och tunna skivor gul lök på varje macka. Salta, peppra och smula över torkad timjan. Fördela riven ost med smak, tex lagrad cheddar, över mackorna.
  4. Gratinera i ca 10 minuter, tills osten fått färg. Eller toppa med en extra brödskiva, tryck till och grilla i mack- eller våffeljärn i ca 5 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 4 st
  • 10 cornichons
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 4 skivor vitt bröd
  • 2 skivor rökt skinka
  • 2 tomatskivor
  • 2 - 4 tunna skivor gul lök
  • salt och peppar
  • torkad timjan
  • 2 dl riven ost med smak, t ex lagrad cheddar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer