Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rotfruktsgryta med sidfläsk och krutonger

Lantlig gryta fylld med morötter, palsternacka, rotselleri och vitlök. Toppa rotfruktsgrytan med knaperstekt sidfläsk och krispiga brödkrutonger. Servera med ris eller bröd. En mättande och mustig gryta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva morötter, palsternacka, gul lök, skala och tärna rotselleri (eller andra valfria rotfrukter), skala och hacka vitlök.
  2. Fräs grönsakerna i olja och tomatpuré. Lägg i hönsbuljongtärning och häll på vatten så det täcker grönsakerna. Koka grönsakerna mjuka.
  3. Smaka av med salt och peppar. Knaperstek sidfläsk (eller bacon). Lägg över fläsket på en bit hushållspapper så rinner överflödigt fett bort.
  4. Toppa grytan med det knapriga sidfläsket och brödkrutonger. Servera med ris eller bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och krutongerna. Rätten är i övrigt laktos-, mjölkprotein- och äggfri.
Gör glutenfri: gör egna krutonger av glutenfritt bröd, servera med glutenfritt bröd.

Tips

Kan göras helt vegetarisk om man utesluter sidfläsket och ersätter hönsbuljongtärningen med grönsaksbuljongtärning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 1/2 rotselleri (eller andra valfria rotfrukter)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt och peppar
  • ca 150 g sidfläsk (eller bacon)
  • brödkrutonger
Lägg till i inköpslistan