Ett bra och mättande recept på spenat- och potatissoppa med purjolök, selleri och muskotnöt. Garnera soppan med persiljekvistar och servera med rostad baguette med vitlöksost.
Ingredienser
4 portioner
300
g
spenat (färsk)
5
potatisar
1
purjolök
3
blekselleristjälkar
2
msk
rapsolja
2
vitlöksklyftor
1
l
grönsaksbuljong (tärning+vatten)
2
dl
gräddmjölk
salt och peppar
muskotnöt (riven)
Till servering
1
minibaguette
50
g
vitlöksost
persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
7
1 st
Kommentar
Bryn
2013-03-01
Enkelt och riktigt gott! Men gjorde en egen vitlöksost istället, tar inte så lång tid. Blanda bara philadelphiaost med finhackad vitlök och lite kryddgrönt!
Kommentar
Bryn
2013-03-01Enkelt och riktigt gott! Men gjorde en egen vitlöksost istället, tar inte så lång tid. Blanda bara philadelphiaost med finhackad vitlök och lite kryddgrönt!