Spenat- och potatissoppa

Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
1
Spenat- och potatissoppa

Ett bra och mättande recept på spenat- och potatissoppa med purjolök, selleri och muskotnöt. Garnera soppan med persiljekvistar och servera med rostad baguette med vitlöksost.

Spenat- och potatissoppa

Ingredienser

4 portioner
300 g  spenat (färsk)
5   potatisar
1   purjolök
3   blekselleristjälkar
2 msk  rapsolja
2   vitlöksklyftor
1 l  grönsaksbuljong (tärning+vatten)
2 dl  gräddmjölk
salt och peppar
muskotnöt (riven)

Till servering

1   minibaguette
50 g  vitlöksost
persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Enkelt och riktigt gott! Men gjorde en egen vitlöksost istället, tar inte så lång tid. Blanda bara philadelphiaost med finhackad vitlök och lite kryddgrönt!

Bryn

2013-03-01

Testa liknande recept

Cheddarpaj med valnötter, päron och blekselleri
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig gratäng
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Purjolökssoppa
Betyg 4.2 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatlåda med tomater
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt blomkål med äggfräs
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spenatsoppa med ägg och skinka
Betyg 2.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga