Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spenat- och potatissoppa

Ett bra och mättande recept på spenat- och potatissoppa med purjolök, selleri och muskotnöt. Garnera soppan med persiljekvistar och servera med rostad baguette med vitlöksost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj spenaten och hacka eller riv den i mindre bitar. Skala och tärna potatisen. Ansa, skölj och strimla purjolök och selleri. Fräs potatis, purjolök och selleri i olja i en gryta. Pressa över vitlöken och späd med buljongen.
  2. Sjud under lock ca 15 min. Vispa kraftigt så att potatisen mosas något. Lägg i spenaten och koka ytterligare ca 5 min. Späd med grädden och mjölken, hetta upp. Smaka av soppan med salt, peppar och riven muskotnöt. Skär brödet i sneda skivor, rosta dem och bred på vitlöksost. Garnera med persiljekvistar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g spenat (färsk)
  • 5 potatisar
  • 1 purjolök
  • 3 blekselleristjälkar
  • 2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning+vatten)
  • 2 dl gräddmjölk
  • salt och peppar
  • muskotnöt (riven)
Till servering
  • 1 minibaguette
  • 50 g vitlöksost
  • persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?