Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gratinerad purjolax

Lax i ugn är en riktig vardagshjälte då den till största del sköter sig själv i ugnen. Denna gratineras med purjolök, ost och majonnäs. Servera med potatis och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Lägg laxen i en smord form. Krydda med salt och peppar.
  3. Fräs purjolök i olja ca 5 minuter på svag värme tills den mjuknar. Låt svalna och blanda med ost och majonnäs.
  4. Fördela purjoblandningen över fiskbitarna och gratinera 15-20 minuter.
  5. Servera med valfri potatis och sallad.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port fryst lax (à 125 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 liten finskuren purjolök
  • 1 dl riven, lagrad ost
  • 1 dl majonnäs
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2331 kJ / 558 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept