Gratinerad purjolax

35
4
Gratinerad purjolax

Lax i ugn är en riktig vardagshjälte då den till största del sköter sig själv i ugnen. Denna gratineras med purjolök, ost och majonnäs. Servera med potatis och sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2017

Gratinerad purjolax

Ingredienser

4 portioner
4
port fryst lax (à 125 g)
2 msk
olivolja
1 tsk
flingsalt
1/2 tsk
svartpeppar
1
liten finskuren purjolök
1 dl
riven, lagrad ost
1 dl
majonnäs

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Jack

2020-12-08

Gott o spred en härlig doft i huset. Lättlagat o fräscht med färsk lax. Mums

Frida

2020-09-29

Lätt, fort och gott!

Lilly

2020-09-23

Enkel rätt och väldigt gott! Jag tillsätter Abbas citron & dillsås så blir det mer sås av det.

Näringsvärde per portion

Energi 2331 KJ / 558 kCal
Fett 49 g
Salt 2.19 g
Kolhydrater 1 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept