Gratinerad purjolax
Lax i ugn är en riktig vardagshjälte då den till största del sköter sig själv i ugnen. Denna gratineras med purjolök, ost och majonnäs. Servera med potatis och sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port fryst lax (à 125 g)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
1 liten finskuren purjolök
1 dl riven, lagrad ost
1 dl majonnäs
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2331 KJ / 558 kCal
Fett49 g
Salt2.19 g
Kolhydrater1 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tog en skvätt citron och dill på blev perfekt
Cornelia
2024-09-29Med citron majonnäs 1dl creme fraiche och 0,5 dl vitt vin... hm mycket gott!
Sören
2023-12-14Enkelt och gott. Citronpeppar och citronsaft på.
Åsa
2023-10-01