Potatis- och purjolökssoppa med grissini

7
3 Klimatsmart
Potatis- och purjolökssoppa med grissini

När man behöver något värmande och tryggt passar denna rätt perfekt! Potatis och purjolökssoppa blir både len och mättande och här äter du dem med grissini för att få in lite tuggmotstånd till rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2020

Potatis- och purjolökssoppa med grissini

Ingredienser

4 portioner
1
purjolök (à ca 300 g)
2
bakpotatisar (à ca 300 g)
1 msk
olivolja
1 l
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
1 tsk
timjan
1 1/2 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar
1
förp grissini (à 125 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut grissini och välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Koka gärna med 2 lagerblad i soppan, lyft ur dem innan soppan mixas.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Helena

12/2/2020

Tog 6 dl vatten istället för att få en tjockare soppa. Supergod och mättande. Kommer att lagas fler gånger 😁

Hanna

11/28/2020

Jättegod, krämig och len soppa

Marielle

10/22/2020

Gott men lade till extra potatis

Näringsvärde per portion

Energi 2569 KJ / 613 kCal
Fett 24 g
Salt 4 g
Kolhydrater 84 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept