När man behöver något värmande och tryggt passar denna rätt perfekt! Potatis och purjolökssoppa blir både len och mättande och här äter du dem med grissini för att få in lite tuggmotstånd till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
43 2020
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: uteslut grissini och välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Marlis
2021-04-03Marlis Ohrem: Tog 2 dl créme fraîche istället för grädde och mjölk. Kokosolja istället för olivolja. Istället för grissini mixade jag 800 gr broccoli (1 påse djupfryst) och hällde i den färdiga soppan samt lite muskot. Soppan blev supergod och det blev rejält med nyttigt tuggmotstånd.
Ulrika
2021-03-29Godaste soppan på länge! Timjan gjorde susen! Tog mindre vatten, vilket gjorde soppan fylligare. /Ulrika
Helena
2020-12-02Tog 6 dl vatten istället för att få en tjockare soppa. Supergod och mättande. Kommer att lagas fler gånger 😁