Potatis- och purjolökssoppa med grissini
När man behöver något värmande och tryggt passar denna rätt perfekt! Potatis och purjolökssoppa blir både len och mättande och här äter du dem med grissini för att få in lite tuggmotstånd till rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök (à ca 300 g)
2 bakpotatisar (à ca 300 g)
1 msk olivolja
10 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk torkad timjan
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
salt
peppar
1 förp grissini (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2569 KJ / 613 kCal
Fett24 g
Salt4 g
Kolhydrater84 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Läste kommentarerna nedan och minskade därför lite på vattnet. Dessutom fräste jag med lite bladselleri tillsammans med purjolöken. En liten skvätt soya och kycklingbuljong… lite chilikrydda fick gå ner också. Blev en len soppa med alldeles lagom mycket smak.
Maj
2024-01-08Lättlagat och gott! Vi slängde i en halv gammal trött zucchini också.
Sarah
2022-10-26Marlis Ohrem: Tog 2 dl créme fraîche istället för grädde och mjölk. Kokosolja istället för olivolja. Istället för grissini mixade jag 800 gr broccoli (1 påse djupfryst) och hällde i den färdiga soppan samt lite muskot. Soppan blev supergod och det blev rejält med nyttigt tuggmotstånd.
Marlis
2021-04-03