Värmande och förträffligt smakfull soppa med pumpa, äpple och timjan. Tillsätter du även vitlök, ingefära och saké, alternativt vitt vin, så är du inte långt ifrån en krämig pumpasoppa!
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2009
Läs noga ingrediensföteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Marianne
2022-10-16Jag har just upptäckt att receptet i appen inte är identiskt med detta i datorn. Det är dessutom felaktigt. För 6 personer står här i datorn 1 kg pumpa (noga räknat borde det kanske vara 1,125 kg) men på min platta läste jag 13/25 kg, vilket ju är ca 1/2 kg. För 4 pers är det rätt igen. Sedan finns det en del knasiga mått, men det har väl att göra med sättet att öka el minska för olika portioner. Det vore kanske bra om någon klurade ut vilket som är bästa mått och vikt att använda just när recepten går att öka el minska. Om man tar 1500 g så kan ju 6 portioner av 8 göras om till 75 % som blir 1125 g.
Lennart
2020-10-29Vi använde Uchiki Quri- pumpa från trädgårdslandet. Det var höstens bästa måltid.
Johanna
2018-11-16Jag brukar ha lite sötpotatis i oxå. Sen fräser jag lite bacon att lägga på soppan vid servering.