Pumpasoppa

72
8
Pumpasoppa

Värmande och förträffligt smakfull soppa med pumpa, äpple och timjan. Tillsätter du även vitlök, ingefära och saké, alternativt vitt vin, så är du inte långt ifrån en krämig pumpasoppa!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Pumpasoppa

Ingredienser

8 portioner
ca 1 1/2 kg pumpa (t ex butternutsquash eller hokkaido)
2 äpplen
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 - 3 1/2 cm färsk ingefära
2 msk olja
2 l vatten
5 hönsbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
2 dl sake eller vitt vin (2 dl sake motsvarar 1 dl vin)
2 msk färsk, hackad timjan
1 1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
smörgåskrasse till garnering

För alla

Läs noga ingrediensföteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Marianne

2022-10-16

Jag har just upptäckt att receptet i appen inte är identiskt med detta i datorn. Det är dessutom felaktigt. För 6 personer står här i datorn 1 kg pumpa (noga räknat borde det kanske vara 1,125 kg) men på min platta läste jag 13/25 kg, vilket ju är ca 1/2 kg. För 4 pers är det rätt igen. Sedan finns det en del knasiga mått, men det har väl att göra med sättet att öka el minska för olika portioner. Det vore kanske bra om någon klurade ut vilket som är bästa mått och vikt att använda just när recepten går att öka el minska. Om man tar 1500 g så kan ju 6 portioner av 8 göras om till 75 % som blir 1125 g.

Lennart

2020-10-29

Vi använde Uchiki Quri- pumpa från trädgårdslandet. Det var höstens bästa måltid.

Johanna

2018-11-16

Jag brukar ha lite sötpotatis i oxå. Sen fräser jag lite bacon att lägga på soppan vid servering.

Näringsvärde per portion

Energi 786 KJ / 188 kCal
Fett 9 g
Salt 4 g
Kolhydrater 17 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden