Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Ugnsbakad hel pumpa

Vill du ha ett annorlunda tillbehör till lamm eller kyckling så måste du prova dessa ugnsbakade pumpor med chili, timjan, vitlök och olivolja. De små pumporna ugnsbakas hela efter urgröpning och ger en ögonbrynshöjande effekt vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär av ett lock på pumporna och gröp ut kärnorna. (Om du använder en stor pumpa, halvera, kärna ur och skär i rejäla klyftor.) Ställ pumporna i en ugnssäker form.
  3. Finhacka chilifrukten, pressa vitlöken. Blanda med olivolja och timjan. Fördela i och på kanterna av pumpan. Salta. Lägg på locken och ugnsbaka i 30-40 minuter.
  4. Ta av locken och baka pumporna i 10 minuter till. Ös gärna kanterna på pumpan med olivoljan några gånger under ugnsbakningen.

Tips

De små pumporna är eleganta att ugnsbaka och servera hela, men även stora pumpor är goda att skära i bitar och baka i ugnen. Kryddade med olivolja och vitlök är de läckra att servera till lamm eller grillad kyckling. Sweet dumpling eller chestnut cream är bra att använda till det här receptet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 små portions pumpor eller stor pumpa (4 små pumpor motsvarar 1 stor)
  • 2 chilifrukter (t ex spansk peppar)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk timjan
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer