Ugnsbakad hel pumpa

Vill du ha ett annorlunda tillbehör till lamm eller kyckling så måste du prova dessa ugnsbakade pumpor med chili, timjan, vitlök och olivolja. De små pumporna ugnsbakas hela efter urgröpning och ger en ögonbrynshöjande effekt vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Ingredienser
4 portioner
4 små portions pumpor eller stor pumpa (4 små pumpor motsvarar 1 stor)
2 chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1 tsk timjan
salt
Gör så här
Tips
De små pumporna är eleganta att ugnsbaka och servera hela, men även stora pumpor är goda att skära i bitar och baka i ugnen. Kryddade med olivolja och vitlök är de läckra att servera till lamm eller grillad kyckling. Sweet dumpling eller chestnut cream är bra att använda till det här receptet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer