Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Brödpinnar med parmesan

Dessa brödpinnar med parmesanost är ett ljuvligt tillbehör till soppor. Osten gör brödpinnarna salta och smördegen blir krispig och gyllenbrun när du gräddar pinnarna i ugnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kavla ut varje smördegsplatta till ca 18 x 15 cm. Nagga med gaffel och pensla med uppvispat ägg. Strö över ost.
  3. Skär varje platta i 5 längder (för 8 port). Lägg över på bakpappersklädd plåt och tillaga i ugnen tills de är gyllenbruna, ca 10 minuter. Servera gärna som tillbehör till Pumpasoppa.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 st fryst, tinade smördegsplattor
  • 1 ägg
  • 1 dl finriven parmesanost (1 dl riven parmesan motsvarar ca 30 g)
Lägg till i inköpslistan