Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pumpabullar med äpple

Ett saftigt matbröd med smaker av äpple och pumpa är kanske något du vill prova baka? Dessa pumpabullar garnerar du snyggt med pumpakärnor innan bröden gräddas i ugnen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 22 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen är löst. Rör ner salt, pumpa, äpple och rågmjöl. Låt svälla ca 5 minuter. Arbeta ner nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 10 minuter i maskin. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme.
  2. Häll upp degen på mjölad bänk. Knåda den ev. med resten av mjölet.
  3. Dela degen i 22 lika stora delar (för 22 bröd) och rulla dem runda. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225˚C.
  5. Pensla med uppvispat ägg och strö över pumpakärnor.
  6. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
  7. Låt bröden svalna på galler.

För alla

Bullarna innehåller gluten, men är fria från laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: pensla med matfett eller vatten.

Ingredienser

Portioner: 22 st
  • 50 g färsk jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 dl grovt riven pumpa t ex butternut
  • 3 dl grovt rivet äpple
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • ca 12 dl vetemjöl special
Pensling och garnering
  • ägg
  • pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?