Pumpabullar med äpple
Ett saftigt matbröd med smaker av äpple och pumpa är kanske något du vill prova baka? Dessa pumpabullar garnerar du snyggt med pumpakärnor innan bröden gräddas i ugnen.
Ingredienser
22 st
50 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
3 dl grovt riven pumpa t ex butternut
3 dl grovt rivet äpple
2 dl grovt rågmjöl
ca 12 dl vetemjöl special
Pensling och garnering
ägg
pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Om man penslar med matfett, kan man strunta i att strö över pumpakärnor,dom bara faller av. Totalt bortkastat!!!!
Kerstin
2018-11-02om man inte har pumpa, kan man utesluta det då eller ersätta med mer äpple?
Anna
2012-01-01Efter att pumpan är "skalad" går allt att använda.
Redaktionen
2010-11-02