Chilihet pumpasoppa med ingefärsyoghurt
Soppa på pumpa är den perfekta höstmaten! Den här pumpasoppan blir extra lyxig med en skvätt vitt vin och ger ett hett sting av chili, halvera mängden för en mildare smak. Bjud med en klick ingefärsyoghurt och gärna ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 kg pumpa (t ex butternut, muscat eller halloween)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 cm färsk ingefära
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk rapsolja
1/2 tsk malen kardemumma
2 dl torrt vitt vin
8 dl vatten
1/2 kruka färsk koriander
1/2 tsk strösocker
salt och peppar
Ingefärsyoghurt
2 dl matyoghurt (10 %)
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
1/2 msk rivet apelsinskal
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1520 KJ / 363 kCal
Fett8 g
Salt1.23 g
Kolhydrater50 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod soppa med exakt balans på smaker, en upplevelse😁.
Susanne
2018-11-03Soppan blev god när man hade i 1 ms grönsaksbuljong, 3 dl grädde och 1 ms honung. Innan gick den inte att äta. Inget recept jag rekommenderar!
Lisa
2017-10-15Efter smakprov: Apelsinskalet är väldigt bittert. Om man nu har yoghurt till så är det konstigt att inte ha åtminstone grädde eller crème fraiche i soppan för mer konsistens, annars är den ganska tråkigt försök att imitera det asiatiska köket. VIKTMÅTT på ingredienser som ingefära uppskattas.
Oleg
2016-01-22