Pumpacurry med kokosmjölk och ris

25
7
Pumpacurry med kokosmjölk och ris

Sugen på att laga en vegansk gryta? Gör pumpacurry med kokosmjölk, saffran, ingefära, kanel och kardemumma och servera den smakrika grytan med ris. Currygryta är både värmande, enkelt att laga och supergott.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Pumpacurry med kokosmjölk och ris

Ingredienser

4 portioner

Rostad pumpa

500 g butternutpumpa
1/2 vitlöksklyfta
1/2 röd peppar (chili)
2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
1/2 msk lönnsirap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gryta

5 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
3 msk rapsolja
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl vatten
250 g körsbärstomater
1 tsk salt
1 krm malen kardemumma
1 kanelstång

Ris

4 port havreris eller ris

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

25

Kommentarer

Artemis

2021-12-08

Älskar denna curry! Den kan bli lite söt dock, så jag lägger alltid till lite extra chili.

Christian

2021-09-16

Gott, men det saknas lite knaprighet i den.

Sanna

2021-02-23

Supergott! Lade till lite torr-rostade pumpakärnor vid servering. Behövs lite crunch till så mjuk mat tycker jag.