Pumpacurry med kokosmjölk och ris
Sugen på att laga en vegansk gryta? Gör pumpacurry med kokosmjölk, saffran, ingefära, kanel och kardemumma och servera den smakrika grytan med ris. Currygryta är både värmande, enkelt att laga och supergott.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
Rostad pumpa
500 g butternutpumpa
1/2 vitlöksklyfta
1/2 röd peppar (chili)
2 msk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
1/2 msk lönnsirap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gryta
5 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
3 msk rapsolja
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl vatten
250 g körsbärstomater
1 tsk salt
1 krm malen kardemumma
1 kanelstång
Ris
4 port havreris eller ris
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott
Inga
2023-10-16Jättegott! Toppade med jordnötter och grönkålchips för att få lite crunch.
Torun
2023-01-16🛬😖inga mer kommentarer 👿
Christina
2022-05-28