Pumpacurry med kokosmjölk och ris

19
5
Pumpacurry med kokosmjölk och ris

Sugen på att laga en vegansk gryta? Gör pumpacurry med kokosmjölk, saffran, ingefära, kanel och kardemumma och servera den smakrika grytan med ris. Currygryta är både värmande, enkelt att laga och supergott.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Pumpacurry med kokosmjölk och ris

Ingredienser

4 portioner

Rostad pumpa

500 g
butternutpumpa
1/2
vitlöksklyfta
1/2
röd peppar (chili)
2 msk
rödvinsvinäger
1 msk
olivolja
1/2 msk
lönnsirap
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar

Gryta

5 cm
färsk ingefära
1
vitlöksklyfta
1
gul lök
3 msk
rapsolja
1
paket saffran (à 1/2 g)
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl
vatten
250 g
körsbärstomater
1 tsk
salt
1 krm
malen kardemumma
1
kanelstång

Ris

4
port ris

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Sanna

2021-02-23

Supergott! Lade till lite torr-rostade pumpakärnor vid servering. Behövs lite crunch till så mjuk mat tycker jag.

Maria

2020-12-13

En curry är en kryddig gryta och inte bara ett namn på en kryddblandning. En snabb googling bort finns denna förklaring om man mot förmodan finner en curry utan kryddan curry förvirrande.

Maria

2020-12-09

Ska det vara curry i grytan eller saffran ?!

Testa liknande recept