UNDER 60 MIN | Medel

Pumpacurry med kokosmjölk och ris

Sugen på att laga en vegansk gryta? Gör pumpacurry med kokosmjölk, saffran, ingefära, kanel och kardemumma och servera den smakrika grytan med ris. Currygryta är både värmande, enkelt att laga och supergott.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rostad pumpa: Skala pumpan, halvera den och skrapa ur kärnorna. Skär i ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg på en plåt.
  3. Skala vitlöksklyftan och skiva vitlöken och chilin tunt och blanda med vinäger, olja, lönnsirap, salt och peppar. Häll dressingen över pumpan och blanda ordentligt. Rosta pumpan i mitten av ugnen ca 30 minuter tills den är mjuk och fått fin färg.
  4. Gryta: Skala ingefära, vitlök och lök. Finhacka ingefäran och vitlöken, strimla löken. Stek löken i olja i en kastrull tills den mjuknar. Tillsätt saffran, ingefära och vitlök och stek någon minut till.
  5. Häll på kokosmjölken och vattnet. Tillsätt tomater, salt, kardemumma och kanelstång och låt småkoka under lock ca 10 minuter.
  6. Ris: Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  7. Gryta: Lägg ner pumpan i curryn och fortsätt koka på svag värme ytterligare ca 10 minuter. Servera kokosmjölkscurryn med riset.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad pumpa
  • 500 g butternutpumpa
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd peppar (chili)
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk lönnsirap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Gryta
  • 5 cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 3 msk rapsolja
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 dl vatten
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 kanelstång
Ris
  • 4 port ris