Locro – Peruansk pumpagryta

16
3
Locro – Peruansk pumpagryta

Den peruanska pumpagrytan locro är smakrik, krämig och värmande, dessutom är den lakto-vegetarisk. Du gör grytan med bland annat butternutpumpa, potatis, majs, ärter och fetaost, och serverar med mumsigt ris smaksatt med vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Locro – Peruansk pumpagryta

Ingredienser

4 portioner
1 kg butternutpumpa
300 g potatis
1 stor rödlök
4 tsk olivolja
1 tsk torkad oregano
4 dl vatten
3/4 dl majskorn (gärna burkmajs)
3/4 dl tinade frysta gröna ärtor
3/4 dl vispgrädde
100 g fetaost i tärningar
salt
svartpeppar

Ris

2 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk rapsolja
4 dl jasminris

Till servering

färsk koriander
torkad oregano

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och fetaost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Sara

2020-12-08

Krydda med vitlök o paprikapulver o lite chili. Servera med dubbel mängd fetaost och stark chorizo till köttisen.

Felicia

2020-11-07

Gott och annorlunda! Jag tyckte tyvärr att receptet saknade lite smak och adderade spiskummin och vitlök samt lite extra fetaost, efter justering 4.5😊

Melinda

2020-10-28

Lägg i dubbla mängden fetaost och krydda med 1tsk lökpulver och 1tsk vitlökskrydda så blir det ännu godare! :)