Locro – Peruansk pumpagryta
Den peruanska pumpagrytan locro är smakrik, krämig och värmande, dessutom är den lakto-vegetarisk. Du gör grytan med bland annat butternutpumpa, potatis, majs, ärter och fetaost, och serverar med mumsigt ris smaksatt med vitlök.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4 portioner
1 kg butternutpumpa
300 g potatis
1 stor rödlök
4 tsk olivolja
1 tsk torkad oregano
4 dl vatten
3/4 dl majskorn (gärna burkmajs)
3/4 dl tinade frysta gröna ärtor
3/4 dl vispgrädde
100 g fetaost i tärningar
salt
svartpeppar
Ris
2 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk rapsolja
4 dl jasminris
Till servering
färsk koriander
torkad oregano
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Krydda med vitlök o paprikapulver o lite chili. Servera med dubbel mängd fetaost och stark chorizo till köttisen.
Sara
2020-12-08Gott och annorlunda! Jag tyckte tyvärr att receptet saknade lite smak och adderade spiskummin och vitlök samt lite extra fetaost, efter justering 4.5😊
Felicia
2020-11-07Lägg i dubbla mängden fetaost och krydda med 1tsk lökpulver och 1tsk vitlökskrydda så blir det ännu godare! :)
Melinda
2020-10-28