Pumpacheesecake med lönnsirap

Njut av höstens smaker med en krämig pumpacheesecake med kanel och kardemumma där den lena färskostfyllningen får sällskap av pumpapuré och bakas i ugnen. Toppad med lönnsirap och rivet limeskal är denna kaka en fröjd för både smaklökarna och ögat.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
10 bitar
75 g smör
200 g digestivekex
1 msk rörsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
Fyllning
500 g skalad och urkärnad butternutpumpa
500 g färskost
1 dl rörsocker
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl crème fraiche
1 tsk finrivet limeskal
1 krm salt
2 ägg
Till servering
lönnsirap
finrivet limeskal
För alla
Kontrollera noga innehållet i kexen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex alt. pepparkakor
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och crème fraiche.
Näringsberäkningen är gjord per bit utan lönnsirap till servering.
Gör så här
Tips
Du kan också använda pepparkakor istället för digestivekex.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1849 KJ / 442 kCal
Fett33 g
Salt0.94 g
Kolhydrater29 g
Protein7 g
Kommentarer