Pumpacheesecake med lönnsirap
Njut av höstens smaker med en krämig pumpacheesecake med kanel och kardemumma där den lena färskostfyllningen får sällskap av pumpapuré och bakas i ugnen. Toppad med lönnsirap och rivet limeskal är denna kaka en fröjd för både smaklökarna och ögat.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
10 bitar
75 g smör
200 g digestivekex
1 msk rörsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
Fyllning
500 g skalad och urkärnad butternutpumpa
500 g färskost
1 dl rörsocker
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl crème fraiche
1 tsk finrivet limeskal
1 krm salt
2 ägg
Till servering
lönnsirap
finrivet limeskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsberäkningen är gjord per bit utan lönnsirap till servering.
Energi1849 KJ / 442 kCal
Fett33 g
Salt0.94 g
Kolhydrater29 g
Protein7 g
Kommentarer