Pumpacheesecake med lönnsirap

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
0
Pumpacheesecake med lönnsirap

Njut av höstens smaker med en krämig pumpacheesecake med kanel och kardemumma där den lena färskostfyllningen får sällskap av pumpapuré och bakas i ugnen. Toppad med lönnsirap och rivet limeskal är denna kaka en fröjd för både smaklökarna och ögat.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Pumpacheesecake med lönnsirap

Ingredienser

10 bitar
75 g  smör
200 g  digestivekex
1 msk  rörsocker
1 tsk  malen kanel
1 tsk  malen kardemumma

Fyllning

500 g  skalad och urkärnad butternutpumpa
500 g  färskost
1 dl  rörsocker
1/2 dl  strösocker
1 msk  vaniljsocker
2 1/2 dl  crème fraiche
1 tsk  finrivet limeskal
1 krm  salt
2   ägg

Till servering

lönnsirap
finrivet limeskal

För alla

Kontrollera noga innehållet i kexen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex alt. pepparkakor
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och crème fraiche.

Näringsberäkningen är gjord per bit utan lönnsirap till servering.

Gör så här

Tips

Du kan också använda pepparkakor istället för digestivekex.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1849 KJ / 442 kCal
Fett33 g
Salt0.94 g
Kolhydrater29 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Pumpakaka med limefrosting
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad pumpa
Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpapasta med valnötter och brynt smör
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpapaj med lagrad ost och fröströssel
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med salami, silverlök och pumpasallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpapaj
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga