Pumpacheesecake med lönnsirap

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
0
Pumpacheesecake med lönnsirap

Njut av höstens smaker med en krämig pumpacheesecake med kanel och kardemumma där den lena färskostfyllningen får sällskap av pumpapuré och bakas i ugnen. Toppad med lönnsirap och rivet limeskal är denna kaka en fröjd för både smaklökarna och ögat.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Pumpacheesecake med lönnsirap

Ingredienser

10 bitar
75 g  smör
200 g  digestivekex
1 msk  rörsocker
1 tsk  malen kanel
1 tsk  malen kardemumma

Fyllning

500 g  skalad och urkärnad butternutpumpa
500 g  färskost
1 dl  rörsocker
1/2 dl  strösocker
1 msk  vaniljsocker
2 1/2 dl  crème fraiche
1 tsk  finrivet limeskal
1 krm  salt
2   ägg

Till servering

lönnsirap
finrivet limeskal

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1849 KJ / 442 kCal
Fett33 g
Salt0.94 g
Kolhydrater29 g
Protein7 g

Testa liknande recept

New York cheesecake
Betyg 4.7 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Earl Grey och blåbärs-cheesecake
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raw cheesecake med banan, dadlar och kolasås
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst äppelcheesecake i glas
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Scones med filmjölk
Betyg 4.5 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blåbärscheesecake
Betyg 4.3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga