UNDER 45 MIN | Enkel

Rostad pumpa

Pumpa i ugn med chili och vitlök är ett gott sätt att tillaga butternutpumpa. Den rostade pumpan kan du sedan servera som tillbehör till din måltid eller använda som ingrediens i allt från gryta till soppa eller på pizza.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan, via länken får du tips på vad du kan använda den rostade pumpan till.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala pumpan, halvera den och skrapa ur kärnorna. Skär i ca 1 1/2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt.
  3. Skala vitlöksklyftan och skiva vitlöken och chilin tunt. Blanda med vinäger, olja, lönnsirap, salt och peppar. Häll dressingen över pumpan och blanda ordentligt. Rosta pumpan i mitten av ugnen ca 30 minuter tills pumpan är mjuk och fått fin färg.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 kg butternutpumpa
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd peppar (chili)
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar