Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Timjancoleslaw

Genom att först salta ur kålen blir den mjäll och krispig på en och samma gång – och lagom salt. Blanda vitkålen med äpple, äppelcidervinäger, färsk timjan och en riktigt god majonnäs för en fräsch coleslaw med örtig touch. Gott till burgare, ribs och grillat.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla kålen. Blanda med salt och låt stå 30 minuter. Krama ut vätskan ur kålen.
  2. Skala, dela, kärna ur och strimla äpplet.
  3. Blanda majonnäs, timjan och äppelcidervinäger i en bunke.
  4. Tillsätt kål och äpple. Blanda väl. Smaka av med peppar och en nypa strösocker.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Servera gärna coleslawen till Pulled pork-sliders!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk vitkål eller spetskål
  • 1 tsk salt
  • 1 litet äpple
  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk finhackad färsk timjan
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • peppar
  • strösocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1619 kJ / 387 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept