Varm viltbuljong | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Varm viltbuljong

Ett smakrikt recept på varm viltbuljong att servera till exempelvis renkött. Du gör buljongen av bland annat purjolök, palsternacka, rotselleri, morot, viltfond och enbär.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär grönsakerna i bitar. Blanda vatten och viltfond. Lägg i kryddorna. Koka ihop ca 30 minuter.
  2. Sila bort grönsakerna. Smaka av med salt. Servera gärna med renkött av något slag, t ex souvas eller renköttsrulle.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g purjolök
  • 100 g palsternacka
  • 50 g rotselleri
  • 50 g morot
  • 1 1/2 l vatten
  • 5 msk viltfond
  • 10 krossade enbär
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan