Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Viltconsommé med svampfyllda ravioli

Viltconsommé, eller soppa på fond av vilt och rotsaker, är tillsammans med färsk, svampfylld ravioli en smakrik förrätt eller middag som passar helgen. Raviolin serverar du på en bädd av savoykål med tryffelolja och den goda consommén ovanpå.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Consommé: Skala och skiva morot, lök, rotselleri och purjolök. Fräs grönsakerna i rapsoljan.
  2. Häll på fonden och låt den koka upp och därefter koka på låg värme tills ca 7 1/2 dl av vätskan återstår (för 4 port).
  3. Sila buljongen. Smaka av med salt och peppar samt en skvätt sherry. Låt den svalna.
  4. Ravioli och kål: Lägg i ravioliknytena och låt dem sjuda i consommén tills de är färdiga.
  5. Strimla savoykålen fint. Fräs kålen mjuk i smör. Krydda med tryffelolja, salt och peppar. Fördela kålen i djupa tallrikar. Fördela ravioliknytena ovanpå kålen och häll på consommén.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg. Bjud i stället på: Klar Consommé från Campbell's och smaksätt den med lite portvin. Lägg i strimlor av rökt hjortlår eller skinka, stekta kantareller och fräst savoykål. Stek i mjölkfritt margarin eller olja vid ev problem med mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
Consommé
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 100 g rotselleri
  • 1/2 purjolök
  • 2 msk rapsolja
  • 10 dl viltfond (konc viltfond + vatten)
  • salt och peppar
  • sherry till smaksättning
Svampfyllda ravioli med kål
  • 400 g svampfyllda färska ravioliknyten
  • 1 litet huvud savoykål (à 300 g)
  • 1 msk smör
  • 1 msk tryffelolja eller god olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan